Free background from VintageMadeForYou

söndag 30 maj 2010

Morsdag!



Hoppas alla haft en bra dag både mammor och "omammor" ( som Findus säger)! Själv har jag haft en härlig söndag! Lugn och avslappnad morgon, sedan fotbollsmatch för storasyster - de vann! Solen sken så det var nästan varmt;) Undras när värmen kommer
Till min fina Collwoll cardigan hade jag jeans och över underbara Emb Bikette jeansjacka.


Vidare på 2 -års kalas hos yngsta kusinen. Det är otroligt vad ens egna blir stora när man ser dem tillsammans med yngre, häftigt.



Älskade maken kände pressen idag och hade planerat vilken resturang vi skulle gå på. Han hade bokat bord och vi körde direkt från kalaset till middags bordet. Tur att det var tårtkalas och kaffe:D Annars hade jag nog spruckit vid detta laget. Är proppmätt men ack så gott. Vi bjöd med oss min mamma som nu är betydligt bättre. Hon behöver visserligen mycket hjälp men orkar så mycket mer, underbart.

Klänningen är bland de första Odd Molly plagg jag köpte och den är verkligen älskad. Skön att ha på sig och härlig modell. Men jag har ingen aning om vad den heter, någon som vet?
Har långt kvar tills jag lärt mig att posera men ni får hålla till godo.

Hoppas alla får en underbar vecka
Kramar alla fina

lördag 29 maj 2010

Härliga lördag


Denna fina clown httade vi idag, tyvärr kunde hon inte stanna hos oss för hon skulle vidare på fest!!! Hoppas att alla leksakerna hade skoj;)

Härligt med en ledig lördag! Som vanligt finns det massa måsten som ska hinnas med. Härligt i alla fall att vara med familjen. I torsdag fick jag köra från jobbet för jag trodde huvudet skulle sprängas, har nog aldrig haft sådan huvudvärk! Alldeles gräsligt och givetvis händer det en allvarlig incident kort stund efter jag stuckit. Inte bra!
Håller på med middagen, grillar majskyckling och bakar potatis på Webern. Blir gott:D
Lite annat plock ska serveras till och ett gott vin så det blir att njuta resten av kvällen.

Kramar alla fina

torsdag 27 maj 2010

Tyvärr!


Fick Sverige inte tillräckligt många röster så Anna får inte vara med på lördag. Jag tyckte att hon gjorde ett kanonbra framträdande!


Då kan vi ju hitta på något annat;)

kramar alla fina

Dagens utflykt


Idag har vi grillat vid Krankesjön. Lillasysters dagis har som tradition att i slutet på maj ha en heldag vi sjön. De håvar och tittar på fåglar och badar om vädret tillåter.Sent på dagen är alla familjer välkomna att grilla umgås och givetvis ger vi den underbara dagis personalen presenter. Till alla blivande skolbarn har personalen skrivit fina rim och barnen får sina pärmar med foto och teckningar från sin tid på dagis. Idag blev jag lite tårögd för de prickat så rätt om vår lilla syster. Undrar om det finns fler dagis som är så bra som vårat varit för familj. UNDERBARA är de!!

Idag har jag hämtat ett Tradera fynd och får se om jag får ihop ett foto imorgon;)

kramar alla fina

onsdag 26 maj 2010

Hahahaha


Skittrött och skamsen för att inga bilder visats senaste tiden tänkte jag: " nu så"

Jag vet vad jag ska göra i helgen, städa med start att putsa spegeldörrarna:D

På mig idag har jag kjol och t-shirt från GreenHouse och över bolero från Lingon & Blåbär, leggings från H&M och mina goa Caloutofflor. Min grandmas var på i morse, men annars är det ingen Molly idag. Första gången på länge när jag tänker efter.

Hoppas alla haft en härlig dag
Kramar till alla fina

tisdag 25 maj 2010

Blodomloppet-Utan mig



Japp ikväll skulle jag varit flitig och social utanför hemmet. Jobbade över 2 timmar och när det var dags blev jag omdirigerad och körde hem. Får väl ta de 5 km vid ett annat tillfälle;)

Många saker på jobb som påkallar mitt engagemang. Jag har i allafall skrivit fler anmälningar till socialtjänsten de senaste 14 dagarna än jag gjort alla de andra arbetsåren. Både vuxna och elever kommer att pusta ut den 11:e juni:)

Hinner inte riktigt med några dagens nu för tiden men det kommer igen.

Nu ska jag lägga beslag på soffan och kolla melodifestivalen. Ska bara plocka fram svenska flaggan!!

kramar alla fina

måndag 24 maj 2010

Förberedelser


För några dagar sedan var det en massa härliga boktips hos fina Katinka och jag behöver alltid boktips. Eller i alla fall till semestertider för det är då jag frossar riktigt i böckernas vidunderliga värld. Så dessa beställde jag och idag kom de. Nu kan semestern börja när den vill-ja den får inte dröja för länge:)

Jag behöver snart slippa skolans värld för idag blev jag så himla arg på en mentor. Förbannad är nog mer rätt uttryckt! Men jag är där för eleverna och ska jag behöva skälla så får jag väl göra det;)

Igår hade min Mullegrupp avslutning. Solen strålade och Mulle kom på besök. Det var en härlig sista gång på denna terminen. Tror inte jag fortsätter i höst, tappade sugen lite men det brukar återhämta sig. Men inte EN ENDA förälder säger tack?! Jag har varit ute 6 gånger á 3 timmar. Varje träff har haft en planering, material som ska ordnas och det har jag ordnat. Till min hjälp har två andra mammor funnits med, inte alla gånger men vi har alltid varit 2 vuxna. Det har varit väldigt svårt att få andra föräldrar att vara med som ledare, så det har jag kämpat med i 3 år. Tror inte det beror på mig för jag brukar komma överens med folk ( ja inte alla dagar, alltid;)
Tar man så mycket för givet eller är människor bara så ogina?

Ikväll var tjejerna med mig på ett meandI-party. Beställde några plagg till dem men ingte till mig själv. Jag har köpt någon gång men jag använder dem inte så de pengarna sparar jag....

kramar alla fina

lördag 22 maj 2010

Pingstafton=Sommar!!!



Lillasyster och jag har haft en riktig mysdag! vi hade en lugn förmiddag dvs hon tittade på barntv och jag städade:) Väntade på solen för vi skulle ju köra ner-cabbat. Riktigt varmt och skönt men inte så gassande sol så körde vi en sväng.
En tur till Vellinge och Unica. Lite 30% plagg hängde där och det är från pre spring mest tyckte jag. Ring och fråga om ni är nyfikna på något för de är väldigt hjälpsamma i butiken!

Sedan stoppade vi för inköp av lite kryddväxter, basiliska och mynta.
Fortsatte hem för att mysa och då kom solen. Vilken underbar pingstaftonskväll! Vi har ätit middagen ute och varit ute i t-shirt, kjol och bara ben:D Detta är livet!!! Hoppas på en fortsättning i morgon

fredag 21 maj 2010

TGIF!!!



Fast familjen är desarmerad i helgen. Älskade maken och storasyster åkte iväg på Lufsarläger. Jag hoppas att de mörka molnen passerat deras lägersjö så de får en underbar helg. De ska paddla kanot och sova i vindskydd. De är uppdelad ei matlag så de hat fått planera och inhandla vad de ska äta. Spännande!!!

Lillasyster och jag ska mysa. Hoppas på solsken så vi kan ut och cruisa i cabben i morgon:) Ska ett litet besök till Vellinge, måste göra ett återbesök;) Framförallt ska vi inte passa några tider utan bara vara, f o m nu fram till söndag fm när vi har mulle träff.

idag har jag min älskade poplin frill blouse, chinos från HM, bolero från Lingon & Blåbär. Nya svarta Calou tofflor och det fina halsbandet från Unica.

torsdag 20 maj 2010

Tandlös-Lycka


Livet är underbart när man är 6 år:) Tänderna ramlar och man har fått plats på fritids:D

idag har vi varit och vaccinerat båda katterna. Det är så bra att djursjukhuset har drop-in så det är bara att åka dit, sätta sig och vänta. Jag tänkte att idag när sommarvärmen kommit är nog kön kort. Tänk vad klok man är ibland! Jag tror inte vi var borta mer än en dryg timme och då ska vi köra 3 mil enkel resa. Dessutom hann jag tanka på hemvägen. Nu är båda katterna redo för pensionat vistelse när vi är på semester.

Någon mer som är sugen på att rea:n på Bluelawn?

kramar alla fina

onsdag 19 maj 2010

Äntligen!!!



Otroligt! Jag önskade lite värme från Kungliga huvustaden av en annan skånetös och det fungerade!!! Så idag är det premiär för bara ben och leggings, ingen tjock jacka utan endast Emb Bikette som ytterplagg. Visst är det härligt!

Någon som vet vad denna ljuvliga stich heter? Den är från Sovereign kollektionen. Fantastisk kvalité!

Lillasyster är en trogen fotograf och hon kämpar på. Vissa dagar är bättre än annars och jag bjuder på alla:D

Vi är redan i mitten av veckan och jag tycker jag har så mycket kvar
att göra. Egentligen är det inte så men alla drar i mig speciellt ungdomarna som nu blir "oroliga". Nervöst när en epok tar slut och nya äventyr stundar. Spännande!

Undras om man kan fresta Älskade maken med ett glas vin på altanen idag?

kramar alla fina

tisdag 18 maj 2010

T= tisdag och trött



Ja det är stor skillnad på hur man ser ut före och efter jobb;)
Dessutom har vi varit på utvecklingssamtal med storasyster. Därför supertrött!

Läser att Freeport fått in mycket mer, hur vet man när det är läga att köra dit? Med tanke på att det är ca 30 mil enkel resa kräver det lite planering. Om man inte är fyra tokiga tjejer i bilen som delar bensinkostnaden...Då måste mina Tradera auktioner gå lite bättre eller drömvinsten hamna här.

Idag hittade jag en massa härliga boktips hos Katinka så ikväll ska jag frossa lite i listorna och beställa böcker till semestern. Det är härligt, en god bok under ett parasoll "drömmer".

min härliga sommartunika och de fina smyckena från Unica of Sweden

kramar alla fina

måndag 17 maj 2010

ChillNorway & Miss Dee princess tävling hos En Mamma´s dagbok




Vilka fina priser, klart man vill vara med!
Kolla http://emring.blogspot.com/2010/05/tavling-chillnorway-miss-dee-princess.html

söndag 16 maj 2010

forts söndag



Man kan ju inte bara vara klädd i mullekläder och vandringskängor, lite molly måste man med ha.
Vi åkte till en stor Zoo butik för att köpa mat till papegojan och fiskar till dammen. Växter är det ännu inte värme till så de kan man inte köpa nu. Gäller även basilikan som jag ska ha i min örtträdgård, säljs inte. I andra halvan av maj?!

Dagens är mina Lindex jeans-så sköna, Poplin frilled blouse och Lindexväst. Älskar blusen!! Finns en röd på T som jag bevakar...

Grillat till middag men inget rosé på altanen. Fortfarande kallt!!!

massor med kramar alla fina

Söndag- Mulledags



Idag har min Mullegrupp varit ute. Tack och lov utan hällregn men mycket vatten ändå. Vi har nämligen håvat idag! Tyvärr är det för kallt så det finns inte många insekter i bäcken. Barnen skötte sig alldeles fantastiskt och vi upprepar det i början av hösten och hoppas på mer småkryp då.
Älskade maken var fyrvaktare och fixade grillningen åt oss.



Kramar alla fina

lördag 15 maj 2010

Ragdolls


Kan tänka mig att vara katt i mitt nästa liv:) Men vad ska man göra när regnet vräker ner och det är 10 grader? Just det-sova

Lördag: vad hände Kristi Flygare?

Intensiva men härliga dagar har vi haft och nu regnar det igen!
I onsdags kväll blev vi hastigt "Bed & Breakfast" till 2 barn extra. Min bror och hans familj kom till skåneland och då behövs sängplatser. Så en fördubbling i barnskaran har vi haft i 3 nätter:) I torsdags packade vi ihop grillsaker, gick upp i skogen och grillade korv till lunch. Vi hade jättehärligt väder och nu är det så härlig grön färg i skogen. Tjejerna lekte vid en koja och såg årets första snok. Jisses vad de blev nervösa!



Igår var det stora premiär dagen: Älskade maken var med i Ullared!!! Innan vi åkte tog han kortet och jag tycker nog jag ser rätt laddad ut;)
Det var inte speciellt mycket folk för jag tror alla var på Freeport på torsdagen och hade ingen ork kvar igår. Skor blev inköpta och gladast är nog lillasyster för sin rosapaljett beklädda skor.
Höjdpunkten för J var att han såg Morgan och det gjorde besöket fullkomligt.

Om "rapporterna" från Freeport talat lite mer för min storlek hade jag nog velat fortsätta dit med igår och J hade accepterat det men det verkar inte som det så här i öppningskedet har så mycket att fresta mig med. Väntar fortfarande på rea:n:)

Nu ska jag in i duschen och återkommer senare med en dagens.

Kramar till alla fina

onsdag 12 maj 2010

... och jag blir blöt om både skor o strumpor


Hela dagen har det sett ut så här. Mer vissa stunder! Blandat med åska. Då tänker jag att det är nu det måste vända. Det är nu VÄRMEN ska komma! Jag vill inte ha vantar på mig längre. Jag vill gå barfota i sandalerna nu!!

tisdag 11 maj 2010

Äntligen fattat beslut


Det bidde svarta:) Puh!!
Tänk vad beslut är svåra ibland. Jag som är gammal intensivvårdssjuksköterska- vilken lång titel;) Är van att fatta mycket snabba beslut- i arbetet inte privat. Det är STOOOOR skillnad. Tänk bara så tungt att välja mellan svarta eller vita tofflor. Klart det tar en vecka att komma fram till vilken.
Nu kan jag lägga mig och mysa med en god bok. Tänk imorgon är sista arbetsdagen denna veckan. Så underbart att få 4 heldagar med Älskade maken och prinsessorna!

Massor med kramar till alla fina

måndag 10 maj 2010

Vilken kort arbetsvecka:)


Japp jag har hittills överlevt måndagen:) Nu är det bara simskola som har avslutning så kan jag få krypa i säng. Känner mig trött och sliten, men tror det är brist på värme som gör det.

Helgen sprang på men den blev så bra och nu har vi en kort arbetsvecka framför oss. T o m Älskade maken ska försöka vara ledig i dagarna 4. Vet ni vad jag övertalat honom till: att åka med till Ullared?! Tror knappt det är sant men HELA familjen ska dit på fredag. Som en utflykt;D Det behövs lite skor till de andra familjemedlemmarna så det är inte helt bortkastad tur:)

Idag har jag lämnat mitt första negativa omdöme på Tradera. Ont i magen fick jag! Men det är en månad sedan auktionen gick ut ( vet att jag är en mespropp) Hon har skyllt på att hon inte haft dosan, inte varit inne osv osv, Förra veckan skrev jag att det är bättre att säga att man ångrat sig. Vi har haft mejlkontakt ca 5 gånger. Gissa vad som händer; jodå hon lämna negativt tillbaka. Så glad jag blev över att kunna kommentera hennes kommentar. Hon har misskött detta inte jag!

söndag 9 maj 2010

Sköna söndag


Får börja med att be om ursäkt för jag har inte alls varit flitigare idag!

I förmiddags var min Mullegrupp ute och lillasyster fick ett av sina utbrott. Trodde det hade försvunnit men icke. Så det tog mycket av min energi, blir helt slut efter sådan pärs. Sedan skulle hon på kalas, kom hem kl 18. Det var hennes söndag, tror ni hon är pigg i morgon bitti? Det tror inte jag.
Storasyster spelade fotbollsmatch och de vann med 5-1, hemma. Mot LDB F 99, duktigt!

Kära mamma har svårigheter att laga mat själv så hon blir inbjuden hit varannan-var tredje dag. Då får man hitta på något gott, såsom fläskfilé med mozzarella ost och klyftpotatis. Blev inte så dumt men jag trixar med receptet nästa gång. Igår hade vi köttgryta med spätzle och Älskade maken körde ner med mat till henne. Men oftast äter hon hos oss, trevligare för oss alla.


Ser hur andra shoppar och klickar hem plagg. Som den shopoholic jag är måste jag nog söka hjälp för förtillfället är jag inte sugen!? Knappt man tror det är sant men jag har inget sug. Jo ett men den är så dyr så den finns inte på min karta att köpa, Nymf dressen.
Tills jag tillfrisknar så nöjer jag mig med att sälja på Tradera. Om ni har en köpare som inte betalar, hur länge väntar ni innan ni lämnar negativt omdöme?

kramar alla ni fina

lördag 8 maj 2010

Oh vad en liten gumma kan gno...


Idag är jag flitig och har ingen molly på mig!
Fönsterputsning, dammtorkning och golv moppning mm. Men fint blir här.

Lovar att imorgon vara flitigare !

kramar alla fina!!!

torsdag 6 maj 2010

Imorgon är det fredag!!


Håller med linda, nu vill jag ha en riktigt ordentlig rea!!! Mina önskeplagg som är kvar vill jag ha minst 50 % rabatt på. Är det orimlig önskan?

Som så många andra har jag väldigt tempo på jobbet. När man sedan kommer hem ska mycket ordnas, middag t ex:)Tur ingen dietist kommer hit och ser matbordet. Var sak har sin tid, denna våren är så här.

Men vi har det turbulent, några ungdomar som INTE är riktigt "rumsrena"´. Skulle verkligen behöva vingklippas lite för att andra elever ska få en lite tryggare vardag. Det är energikrävande!

ska beställa nya Calou tofflor om jag bara kan bestämma om jag ska ha svarta eller vita.Man hinner inte fundera på något på arbetstid så jag får sova på saken:)

Är jättedålig på att lämna kommentarer efter mig, förlåt!

Kramar alla fina

tisdag 4 maj 2010

Tisdag-


Eftersom morrnarna i detta hem har alldeles för små tidsmarginaler hinner jag inte med dagens på morgonen. Och lovar att synen av mig efter en full arbetsdag är inte upplyftande fick jag idag komma på en annan lösning. Meningen med bloggen är ju inte att stöta ifrån sig folk:)Med kameran framför nuna, lite bättre.

Sedan stekte jag pannkakor till kvällsmat, vilket gjorde att Summer tunic fick komma på.Skulle på föräldramöte och då får man ha rena kläder på sig;)

Dessa sista veckorna innan skolavslutninegn känns som om de kommer att ställa till för mig både tid och ork. men så länge det fungerar kör jag på. Lite trist är att tiden att kommentera alla fina inlägg som jag läser hos andra får stryka på foten.
Ska försöka hitta lite stjäla lite tid för det;)

Igår var det simskola, näst sista gången för denna termin. Undrar varför man som förälder betalar 950 kronor för att ens barn ska hoppa grodhopp en gång i veckan under 30 minuter? Det hade blivit en fin Poplin frilled bluse för det;)

Kramar alla fina

måndag 3 maj 2010

Tjoho!!!



Nu har nedräkningen börjat för det allt snabbare annalkande sommarlovet och då accelererar tempot på jobb. Allt ska bli klart speciellt för dem som slutar på skolan för gott.
Tur man vanligtvis har god nattsömn:)

kramar alla fina

söndag 2 maj 2010

Härliga söndag- Härliga maj!!

Underbar härlig söndag!! Började med att vara ute med min Mullegrupp. Fantastisk majsol som värmde så skönt i skogsbrynet. Vi såg rådjur ( fast det ser men nästan dagligen i Genarp) storkar och massa andra fåglar. Barnen skulle bygga ny koja men det var nog vi vuxna som gjorde mest:)
Sedan hem för att röja lite i trädgården. Jag har inte gröna fingrar hur gärna jag än önskar det. Kan bero på att det är inte det roligaste jag vet men eftersom vi nu har den får man försöka lite. Så idag röjde jag fram stockrosorna och de små jordgubbs- och smultron plantorna så att de får plats. Vi fick i fredag kryddplantor så de behövde få komma ner i jorden, vid lekstugan får de bo. Nu ska det bli spännande att se hur dessa nyinflyttade kommer att trivas hos oss. Men tanken på att gå ut och klippa färska örter tilltalar mig verkligen. Alla god örtdressningar som man kan få ihop med lite olika grönt i, mums.



Med tanke på all mat vi hade i fredags blev det en del mat över. Vi hade t ex en form potatisgratäng kvar som blev perfekt till mddagen ikväll. Till det gjorde jag biffar av vildsvinsfärs. Om ni är vegetarianer kan ni bläddra ner ett par rader...
Vi har haft det några gånger nu och jag är imponerad över köttet. Jag har bara lite skorpmjöl och mjölk eller grädde som sväller en stund. Sen tar jag lite finhackad scharlottenlök, salt och peppar. Idag tog jag även lite dijonsenap och fond, sedan stekte jag biffarna. Det blir så gott!! Till detta har vi haft ett gott rött från Gigondas ( södra Rhone)


Med solen och ogräset kom även längtan efter sommaren. Det vi gjort några semestrar har varit att besöka vingårdar i Frankrike. Eftersom barnen givetvis är med har det blandats friskt vuxen och barn aktiviteter. Men tjejerna är ganska vana vid detta laget och den senaste resan satt de i bilen och tittade på DVD:n när Jan och jag var i vinkällaren på några ställen. Idag när längtan kom över oss blev det en kort inventering i vår. Så riktiga sommarviner bars ut i kylskåpet i garaget. Så nu finns det kallt rosé till de varma dagar som kommer. Det är livet dé, säg:)

I sommar blir det ingen sådan resa utan det blir flyget ner till Malaga-Marbella. Vi har hyrt lägenheter så vi flyttar på oss under de två veckor vi ska vara ute. Förra sommaren var vi utanför Benidorm-Alicante och det var härlig med en riktigt "slapp" resa. Vi badade åt och badade lite till. Det ska vi väl göra denna sommaren med tänkte vi.
Men inte riktigt ännu, några veckor kvar innan skolavslutningen och de blir intensiva:)

Massor med kramar

lördag 1 maj 2010

1:a maj - Trötter



Lika pigg som jag var igår, lika trött har jag varit idag! Gårdagen var härlig, lagom mycket bekymmer som behövde åtgärdas av mig på förmiddagen. Många ungdomar blir oroliga före helger, undras vad det är som ställer till det så för dem?
Sedan efter lunch gav musikklasserna vårsoaré för oss andra. Jisses kors vad duktiga de är! Och modiga! Som uppladdning inför stundande helg bjöds vi på tårta av ledningen , gulligt.

På kvällen hade vi roséprovning som var hur bra som helst. Till det åt vi nässelsoppa och hembakt bröd till förrätt. Till huvudrätt; fågel fisk och mittimellan:) Varmrökt ungtuppsbröst, marinerad kallskuren fläskfilé och varmrökt lax. fanns mer bröd, potatisgratäng och dillstuvad potatis samt sallad. Det var precis lika gott som det låter!!
Efter brasan och skönsången åt vi ost och avslutade med kaffe och kaka. Ni försåtr ju att klockan blir mycket med all denna mat! Tror jag var i säng strax före 1 = alldeles för sent.

Men vi har fått klart deklarationerna. Tvättat och lagat god mat som idag var Friterad scampi och räksallad på ciabattabröd. Idag har mamma varit hos oss och ätit Hon ha bara varit hemma en vecka från sjukhuset men vilken förbättring jag ser varje dag, underbart!

Idag blir det ingen bild men jag har min rosa Fonda dress.
Nu ska jag följa fina sannibus exempel och lägga mig med en god bok

Kramar alla fina!!